Yhdistyksen vaiheita

Tällä sivulla kerrataan yhdistyksen vaiheita ja sivu päivittyy ajan mittaan.

2020-2022 Porvoon puheenjohtajakausi. Puheenjohtajana toimii kaavoituspäällikkö Dan Mollgren ja sihteerinä kaavoitusarkkitehti Emilia Saatsi.

Yhdistys järjestää 5.5.-6.5.2022 pohjoismaisen puukaupunkiseminaari Porvoossa.

2019-2020 Hämeenlinnan puheenjohtajakausi

2015–2019: Rauman puheenjohtajuuskausi. Puheenjohtajana tällä kaudella toimi kaavoitusjohtaja Juha Eskolin ja sihteerinä maailmanperintökoordinaattori Jussi Telaranta.

Yhdistys oli suunnitellut pitkään logon hankkimista sekä nettisivujen perustamisesta ennen Rauman puheenjohtajakautta. Tällä kaudella molemmista tuli viimeinkin totta! Yhdistyksen sihteeri loi yksinkertaiset sivut yhdistykselle ja käyttöön otettiin historiallisetkaupungit.fi domain. Sivuille tehtiin jäsenkaupunkien esittelyjä ja osittain myös ruotsinkielistä sisältöä. Yhdistyksen logon suunnittelusta vastasi filosofian maisteri Rosanna Telaranta.

Rauman puheenjohtajakaudella tuli ajankohtaiseksi suomalaisten ja pohjoismaisten puukaupunkien yhteistyön syventäminen ja yhdistys osallistuikin moniin pohjoismaisen puukaupunkiverkoston tapaamisiin. Ympäristöministeriö lähestyi yhdistystä ehdottaakseen yhdistyksen roolin laajentamista edustamaan suomalaisia puukaupunkeja pohjoismaisella tasolla. Tätä tarkoitusta toteuttaakseen yhdistys muutti sääntöjä niin, että yhdistyksen jäseneksi voi liittyä myös Ruotsin suurvaltakautta myöhemminkin perustetut kaupungit. Ensimmäisenä ”nuorempana” kaupunkina yhdistykseen liittyi Loviisa 3.1.2020.

2010–2014: Turun puheenjohtajuuskausi. Puheenjohtajana toimi Turun museopalveluiden johtaja Olli Immonen ja sihteerinä intendentti Maarit Talamo-Kemiläinen.