Information och anmälan

Sidan uppdateras för närvarande

Evenemanget hålls i Sigyn-salen, adress Slottsgatan 60, 20100 Åbo. 


Om du är föreläsare eller föredragsgivare, följ separat anvisning om anmälan.

I konferensavgiten ingår

 • luncher och kaffe som är markerade i programmet
 • möjlighet att delta i konferensmiddag i Åbo slott, torsdagen den 5 september (separat avgift)
 • möjlighet att delta i mindre exkursioner i Åbo
 • möjlighet att boka boende till specialpris för konferensen
 • möjlighet att delta i exkursion till Nystad och Raumo ordnas den 7 september (separat avgift ink. kaffe och lunch)

Pris

 • Konferensavgift: 150.00 EUR (inkl. MOMS)
 • Festmiddag: 75.00 EUR (inkl. MOMS) – max. 180 platser
 • Exkursion till trästäderna Nystad och Raumo 50.00 EUR (inkl. MOMS) – max. 50 platser


Observera: Sent anmälan efter 21 augusti 2024 blir 275 euro (175.00 eur + 100 eur) inklusive festmiddag (om tillgänglig) inkl. moms.

Vid anmälning har du möjlighet att betala med kort, via finsk bank eller få en räkning.
Avbokning av registrering måste göras skriftligen (via e-post) till aboaevents@certia.fi senast den 5  augusti 2024. Inga avgifter återbetalas efter detta datum. En hanteringsavgift på 50 EUR kommer att dras av från alla återbetalningar. När du registrerar dig accepterar du dessa villkor.

Om mötet ställs in av arrangörerna eller inte kan äga rum av någon anledning utanför arrangörernas kontroll, återbetalas registreringsavgiften i sin helhet. Arrangörens ansvar begränsas till denna återbetalning

Boende

Vi rekommenderar att du gör din hotellbokning i god tid eftersom september är en hektisk tid för hotellen i Åbo.

Konferensen har reserverat ett antal hotellrum för deltagarna på följande hotell:

Du får tillgång till rabattkoderna och ytterligare information i samband med bekräftelsen av din konferensanmälan. Det rabatterade priset kan endast ges för bokningar som görs direkt till hotellet. Du bokar rummen själv och betalar rum själv direkt till hotellet.

Notera att Bore är ett hostel med något lägre standard, t.ex. du bäddar själv och rummen är asketiska, men du får bo i ett historiskt Finlandsbåt. Hotel Seaport är i själva hamnen. Scandic Plaza, Universitetsgatan 29, är ritad av Erik Bryggman 1927 – 1929 och är tydligast representant i Åbo av rörelse från nordisk klassicism till funkis.

 • Hostel BoreSlottgatan 72, 20100 Åbo
  Singel hytt  50,00 eur/natt
  Dubbel hytt  78,00 eur/natt (39,00 eur/person/natt)
  Bokningar senast den 19 augusti
  Alla priser inkluderar lakan, som du bäddar själv, handduk och frukost. Hytterna har egen toalett och dusch. Sängarna är separata, inte dubbelsängar. 
 • Scandic hotel PlazaYliopistonkatu 29, 20100 Åbo
  Scandic hotellet erbjuder en rabatt på dagspriset, priset varierar beroende på situationen.
  Beroende på hotellets bokningsstatus kan rummen bokas senast 10 dagar före ankomst.
 • Hotel SeaportToinen poikkikatu 4, 20100 Åbo
  Singel rum 119,00 eur/natt
  Dubbel rum 139,00 eur/natt
  Bokningar senast den 31 juli
 • Om det inte längre finns rum till rabatterade priser eller om de aktuella hotellen är fullbokade, kan du söka andra alternativ. Åbo har många hotell i centrum, och hotell på Slottsgatan, Eriksgatan och Universitetsgatan ligger ganska nära konferensplatsen. Du kan undersöka alternativa boendemöjligheter till exempel på den här webbplatsen: https://se.visitturku.fi/majoitus

Ankomst

Resalternativ till Åbo

Åbo kan nås med färja från Stockholm och flyg från Stockholm via Arlanda.

Buss eller tåg från Helsingfors-Vanda flygplats tar ca 2,5 timmar.

Uppmuntran till Hållbart Resande

Vi uppmuntrar deltagarna att resa landvägen när det är möjligt. Viking Line erbjuder en rabattkod för färjeresor till Åbo. Vid anmälan till konferensen får du en rabattkod för Viking Line med ca -10% rabatt på reguljärresor. Om du är Viking Club – medlem, kan Club priserna vara ännu förmånligare.

Bakgrund

Bevarandet av nordiska trästäder har förverkligats som samarbete mellan de nordiska länderna. Den första trästadskonferensen organiserades 1972 i Sandefjord, Norge. Baserat på den första fasen av samarbetet skyddades de flesta bevarade nordiska trästäderna och trästadsdelarna. I dag förverkligas samarbetet via nätverket Den Nordiska Trästaden. Nordiska trästadskonferenser har organiserats i Trondheim 2016, i Alingsås 2018 och i Helsingör 2021.

Åbo är Finlands äldsta stad och centralort i Finlands tredje största stadsregion. Stadsplanen omvandlades till rutnätsstad efter stadsbranden 1827. Några 1700-tals trähus finns bevarade, Klosterbackens museum är det enda enhetliga området som är bevarat från den här tiden. Kring stadens centrum finns 1800-tals trähus i empire, nyrenässans och jugend, till exempel vid Biskopsgatan. De viktigaste trästadsinslagen är de planerade arbetarstadsdelarna Port Arthur och Martins från 1900-talets början och kåkstäder från 1800-1900-talen, som Nummis, Raunistula och Lill-Heikkilä utanför gamla stadsgränsen. Av Finlands storstäder har Åbo det största inslaget av träbebyggelse.